We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

The Big Draw in ACEC

04-09-2021 — 04-10-2021

ACEC

The Big Draw in ACEC

Voor alle leeftijden

Vanaf 11 september tot 3 oktober staat het tentoonstellingsprogramma van ACEC in het teken van The Big Draw. In 2021 gaat dit fantastische teken-festival in estafettevorm van stad naar stad in Gelderland. In ACEC is een monumentale wandtekening van Martinus Papilaja te zien, een Manga-tentoonstelling en een selectie van Apeldoornse tekenaars.

Martinus Papilaja maakt balpentekeningen, tatoeages en grote wandwerken die je kunt zien als een soort abstracte graffiti. Zijn vormtaal is complex en organisch, en woekert over papier, muur of huid, als intuïtieve taal- en tekenpatronen. In ACEC heeft hij een werk gemaakt van 30 meter lang. Kronkelige banen en slierten krullen over de wand, waarbij de bochten de armlengte van de maker een beetje verraden. De geschilderde vormen lijken in hun wirwar een beetje op een grafische versie van een schilderij van de beroemde Amerikaanse schilder Jackson Pollock. Als je goed kijkt zitten er hier en daar afbeeldingen in verstopt.

In de ACEC Salon is tekenwerk te zien van 22 kunstenaars, illustratoren en grafisch vormgevers die wonen en werken in Apeldoorn: Anouk Bijsterbosch, Iris Burghout, René Ellenbroek, René Heeres, Pim Heijink, Dewi Hoppe, Loes Huis in ’t Veld, Rutger de Jong, Roos Jonker, Hélene Jorna, Bo Lamers, Roel Ottow, Stephan Peters, Sandra Peters, Vincent Rijnbende, Sybren Rodenhuis, Irene Schiphorst, Theo Semeijn, Ferry Staverman, Wilma Stegeman, Wim Streep en Tirza Verrips. De diversiteit van de tentoonstelling is een feest voor het oog, en laat zien dat tekenen eigenlijk aan de basis van alle kunst staat. Zo werkt Wilma Stegeman met de felle kleuren die bereikt kunnen worden met pastelkrijt, laat René Ellenbroek zien dat je ook gewoon een balpen kunt pakken, toont Anouk Bijsterbosch een hedendaags staaltje ouderwets meesterschap, en Bo Lamers een bijna Indiaas aandoende bonte tekenstijl.

Een prachtige en rijke bijdrage is de Manga-tentoonstelling met bijna 150 kleine werken, van de crème de la crème uit Nederland maar zeker ook uit Japan, de bakermat van de Manga tekenkunst. Er zijn Nederlandse Manga-talenten te zien zoals Marlon Teunissen, Johan Neefjes, Laurent Romero en Evi Nijs die zelf hun stripboeken uitgeven. We tonen ook werk afkomstig van de bakermat van de manga; Japan. Ryo Katagiri is een van die Japanse talenten. Kijk eens naar de composities en het kleurgebruik van Loish en Eva Bon Eva, of de dynamische stijl van Liza Overlord, Cat Zero en Pinlin.

Tijd: Openingstijden ACEC

The Big Draw in ACEC

04-09-2021 — 04-10-2021

Roggestraat

Roggestraat 44 7311 CD Apeldoorn