We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

The Big Draw Expo

24-09-2020 — 27-09-2020

ACEC

The Big Draw Expo

Voor alle leeftijden

In ACEC is de tentoonstelling The Big Draw te zien, met 7 muren vol werk van 7 kunstenaars. Eigenzinnige kunstenaars, die precies maken wat zij zelf willen, en niets anders. Dat maakt dat het werk niet altijd mooi en bevallig is, en soms afstoot of onbegrijpelijk oogt. 

Dat kun je zien in de schetsen van de Keulense graffitikunstenaar. Want dat is het startpunt voordat hij zijn soms ongevraagde kunst op muren in de openbare ruimte plaatst. 

Dan Arie van Geest, hij  maakt schilderijen waarin onder andere Disney-figuren een persoonlijke surrealistische wereld openbaren. Voor ACEC maakte hij speciaal tekeningen, waarin hij zijn door de jaren opgebouwde beeldtaal tentoonspreidt. Ook Ewoud van Rijn houdt zich bezig met dat, wat je een sprookjeswereld zou kunnen noemen, maar dan flink grimmig en soms absurd. En kijk eens naar de lijn-etsen van Jordan Herregraven, alsof het werk is uit een andere tijd of een andere wereld, waarin fabeldieren en demonen de dienst uit maken.

We belanden bij het werk van Hannah Celsius en Uli Kürner, die meer spontaan lijken te tekenen, gewoon door te beginnen en ergens te eindigen. Celsius verwerkt hier soms tekstfragmenten in, iets dat een voorliefde voor schrijven laat zien, en Kürner is meer bezig met ritme in zijn vloeiende lijncomposities.

Jissel Kerkstra maakt portretten, met soms vervormingen die doen denken aan de verschillende perspectieven die Picasso in portretten probeerde te brengen. Haar werk trekt aan maar stoot ook weer af.

De tentoonstelling in ACEC laat zien hoe rijk tekenen kan zijn, hoe kunstenaars zich vastbijten in dit prachtige, duidelijke en heldere medium.

The Big Draw Expo

24-09-2020 — 27-09-2020

Roggestraat

Roggestraat 44 7311 CD Apeldoorn