We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

The Big Draw Salon

12-09-2020 — 17-10-2020

ACEC

The Big Draw Salon

Voor alle leeftijden

Een tentoonstelling met kunstenaarstekeningen

Tekenen heeft iets elementairs. Als je iets wil uitleggen, hoe abstract ook, komt een potlood vaak prima van pas. Wetenschappers, ingenieurs en klussers kunnen vaak niet zonder de snelle taal van de tekening. Zeker ook kunstenaars, die vaak veel te zeggen hebben, kunnen kun vele artistieke gedachten – hun ‘persoonlijk universum’ – goed geleiden via een potlood of pen. Sinds mensenheugenis wordt er getekend. Tekenen is direct, vloeit van gedachte naar papier, maar ook naar muren, tafels, toiletdeuren, schoolschriften…

In ACEC is niet alleen de tentoonstelling The Big Draw te zien, met 7 muren vol werk van 7 kunstenaars – maar ook The Big Draw Salon. Als onderdeel van The Big Draw Apeldoorn presenteert ACEC deze tentoonstelling met werk van 20 kunstenaars en tekenaars uit Apeldoorn. Je kunt schetsboeken van illustrator Helene Jorna zien, digitale tekeningen van Wouter Bloemendal, sprookjesachtige verbeeldingen van Roos Jonker, kroontjespentekeningen van Sybren Rodenhuis en nog veel meer.

Deelnemers The Big Draw Salon

Stephan Peters
Bas Fontein
Ferry Staverman
Loes Huis in ’t Veld
Peter ten Lohuis
Anouk Bijsterbosch
Wouter Bloemendal
Roel Ottow
Roos Jonker
Rene Ellenbroek
Theo Semeijn
Sybren Rodenhuis
Iris Burghout
Anke Land
Sandra Peters
Wilma Stegeman
Vincent Rijnbende
Karim Olmayri
Helene Jorna

In ACEC tonen 7 eigenzinnige kunstenaars hoe rijk en intiem tekenen kan zijn in de tentoonstelling die eveneens The Big Draw heet. In ACEC’s The Big Draw Salon vind je tekeningen van Apeldoornse kunstenaars. Ook kun je het tekenproces achter de nieuwste trots van de Apeldoornse binnenstad van dichtbij bekijken: De Notenkrakerrrr.

Illustratie: Roos Jonker van Issun

The Big Draw Salon

12-09-2020 — 17-10-2020

Roggestraat

Roggestraat 44 7311 CD Apeldoorn